FacebookYoutube
Детска градина "Радост"
Град Бяла Слатина

Откриване на Солна стая в ДГ " Радост".

  

 

         

На днешния голям празник- Денят на Християнското семейство, Детска градина „Радост“ имаше още един повод да празнува. Откриването за първи път в Община Бяла Слатина, на солна стая, е реализацията на поредната ценна и полезна за децата в градината идея.

 Лековитостта на солта е известна векове наред . Египтяните , римляните и гърците са намирали широка употреба на лечебните им свойства- за дезинфекция на рани , за скраб за почистване на лице и тяло , за лекуване на възпаление или за лечение на респираторни проблеми. С времето, солта е приета като мощно средство за медицински цели. Важно за децата посещаващи солната стая е, че докато те играят в естествен пясъчник от сол, без да усетят  получават своето терапевтично лечение или профилактика срещу сезонните вирусни инфекции и се стабилизира имунната им система. Влияе добре на деца със здравословни проблеми като астма, хронични респираторни заболявания, настинки, алергии, кожни заболявания и др. Стойността на извършените строителни работи по реализацията на идеята възлиза на 18 390 лв. и е с източник преходен остатък по бюджет 2022г. Извършителят по изграждането е фирма „Халомед “ . гр. Силистра. Гости на събитието бяха Инж. Иво Цветков кмет на Община Бяла Слатина, Татяна Пеняшка – директор Дирекция „Бюджет и счетоводство“,  Цветелина Андровска-  директор Дирекция „Правна“, Дарина Вълешкова – главен експерт в Дирекция „Хуманитарни дейности и интеграция“, Директори на детски градини на територията на Община Бяла Слатина. Присъстващите имаха възможност да се насладят на изпълненията на децата от трета и четвърта възрастова група при ДГ „Радост“, които трогнаха всички с таланта и ентусиазма си. Директорът на Детската градина- Мария Тодорова, благодари на Община Бяла Слатина в лицето на инж. Цветков и на г- жа Пеняшка, за подадената ръка и съдействие при осъществяването на настоящата идея и за цялостната им подкрепа за  реализацията на всяко тяхно начинание. Инж. Цветков поздрави екипа и директора на Детската градина- Мария Тодорова, като благодари за усилията, които ежедневно полагат за подобряване на условията, при които се обучават и възпитават техните деца и отправи своите благопожелания по случай Деня на Християнското семейство с думите: „Да си пожелаем доброта, топлина и семеен уют, много любов и разбирателство с най- близките ни хора. Да съхраним здрави и щастливи нашите семейства, много слънце усмивки и спокойствие да радват домовете ни“!

 

Откриване на Солна стая в ДГ " Радост". - Изображение 1Откриване на Солна стая в ДГ " Радост". - Изображение 2Откриване на Солна стая в ДГ " Радост". - Изображение 3Откриване на Солна стая в ДГ " Радост". - Изображение 4Откриване на Солна стая в ДГ " Радост". - Изображение 5Откриване на Солна стая в ДГ " Радост". - Изображение 6